Ljetnu školu jedrenja od 18. 6 . - 25. 8. pohađalo je 25 polaznika. Većina ih je iz Osnovne škole Primošten dok je jedan dio djece uživao jedreći dok su bili na ljetnim praznicima u Primoštenu.

Naš klub u Portu je postao mjesto lijepog druženja tako da su djeca stekla nove vještine i stekla nova poznanstva

 

Prošli tjedan od 29. 8. - 1. 9. stariji članovi kluba Toni Nižić i Ivan Čobanov su u Betini jedrili regatu Državno prvenstvo za kadete u klasi Optimist.

 

Od ovog vikenda nastavljaju se treninzi za njih dvojicu uz nove članove koji su odlučili nakon ljetne škole jedrenja nastaviti sa treniranjem u našem klubu.

Prema najavama ovu zimu bi trebali imati rekordan broj polaznika tako da će klub morati nabaviti novu opremu, popraviti postojeću, montirati novi ponton itd.

 

Od 24. - 25. 9. jedrit će se regata Katamaran Primošten koja bi trebala okupiti desetak posada u ovoj atraktivnoj klasi. Nadamo se dobrim uvjetima kako bi regata bila što atraktivnija za sve koji je budu pratili sa mora ili kopna.

 

Ovim putem najavljujemo i regatu Kup Primoštena na kojoj će jedriti klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na ovoj regati će neki naši polaznici pokazati što su naučili ovo ljeto u školi jedrenja.


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS