Već tradicionalno je Primošten zborno mjesto na kojem se okupljaju jedriličari u optimistima i laserima na zimskim pripremama.

Ove godine okupili su se 3. veljače, a svakodnevni treninzi su trajali cijelih tjedan dana. Sudjelovalo je oko 40 jedriličarki i jedriličara iz JK Horizont iz Poreča, JK Opatija, JD Val iz Crikvenice, YC Zagreb, JK Tijat Vodice, JK Val iz Šibenika i naravno, domaćini iz JK Primošten.

 

Program rada je bio kombinacija zajedničkih treninga na moru, simulacija starteva i jedrenje kratkih regata. Također su nakon povratka s mora slijedile obavezne analize postupaka i ukazivanje na pogreške, te usavršavanje tehnika jedrenja.

 

Početak natjecateljske sezone je ove godine bio u Trogiru na Kupu Kairos koji se održao u subotu i nedjelju 10-11. veljače. Slijedeća regata po službenom kalendaru HJS-a je u Splitu u posljednjem vikendu veljače Veliku nagradu Mornara, pa vikend iza Dani Uljanika u Puli. Gusti raspored najavljuje i regatu za lasere na Jarunu 17. i 18. ožujka. a tjedan iza Split Olympic Sailing Week nakon kojeg slijedi odlazak na Gardu na juniorsku kriterijsku regatu.

 

Vrhunac ovog proljeća su dva juniorska Europska prvenstva. Za Laser radial organizira se u Mađarskoj na jezeru Balaton u Balatonföldvár, a za Laser 4.7 u Grčkom Patrasu.

 

Atmosferu možete pogledati na linku :

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jrn-W-WX6QM&feature=youtu.beI

 

Izvor:regate.com.hr


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS