Nakon mnogo planiranja i svih mogućih radnji vezanih uz pripreme, došao je dan s kojim možemo reći da je započelo Državno prvenstvo.

Naravno, trenutno je riječ o okupljanju sudionika, slaganju opreme, isprobavanju uvjeta ispred Primoštena... Od jutra su se već počeli stizati prvi kombiji i trajleri. Registracije su iz cijele Hrvatske, a s obzirom na karakter regate koji kaže da je otvorenog tipa, ispred kluba se mogu vidjeti i neke strane zastave.

Uz domaće natjecatelje na regatna polja će izaći i jedriličari iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Cipra, Italije i Irske.

Trenutno je najviše najavljenih za klasu Laser 4.7, dok će se još regatavati i u Laser Radialu i Laser Standardu. Na moru će se također moći vidjeti i jedriličari u teškom olimpijskom samcu (Finn), jedrit će i mladi surferi na Techno 293 i juniori u dvojcu 420.

Konačna lista natjecatelja će se zaključiti u četvrtak ujutro prije izlaska na more. Prvi start je predviđen za 12 sati, a na moru će se ostati dok se ne odjedre dva plova.

Flota će biti podijeljena na dva regatna polja, alfa i bravo. Alfa će biti smještena ispred samog Primoštena, dok će bravo biti nešto južnije od Kremika, ispred Zečeva.


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS