Malo konfuzan naslov, ali ništa nije krivo napisano.

Danas se izišlo na more po laganom burinu koji unatoč prvom dojmu nije dozvolio da se odmah postavi regatno polje. RO se odlučio na čekanje od sat-dva, ali na kraju se više nego isplatilo!

Mnogo vjetra, velik val... savršeni uvjeti za jedrenje, bar sa strane gledatelja kojima je nažalost regatno polje bilo predaleko. Ali jedrenje je takav sport.

Startevi su išli tečno jedan za drugim, osim za flote Laser Radiala i Laseraa 4.7 koji su pokazali dosta nestrpljivosti. Odmah nakon prvog kolektivnog prelaska preko startne linije RO se odlučio da im da starteve na crnu zastavu. To se pokazalo učinkovitim pa suci na viziru nisu imali mnogo posla.

Ovisno o klasi, neki su jedrili malo brže, neki sporije, neki su stariji i jači, nekima su bili preteški uvjeti, pa nisu sve skupine odjedrile po tri predviđena jedrenja. Surferi su ispunili puni program i trenutno je nakon 6 jedrenja u vodstvu Janko Kovačević iz JK Umag,  anjbolja surferica je njegova klupska kolegica Martina Jerman na 3. mjestu.

Na istom polju (bravo) jedrili su i finovi. Tu je jednostavno i nabrojiti poredak (dobiven nakon 5 jedrenja), a on glasi: Bugarin, Olujić, Čupić.

Prvi na polju alfa su startali juniori u 420. Zbrajanjem i oduzimanjem nakon 6 jedrenja u vodstvu je kombinacija Lovre Marfat - Karlo Vrsaljko, a slijede ih cure iz Italije Penso - Bernardi.

Idući su startali seniori u Laser standardu. Tu je tijesna borba u samom vrhu, jer prvoplasirani Tonči Stipanović ima jednak broj brodova kao drugoplasirani Pavlos Kontides, a priključak za njima hvata i Filip Jurišić.

7 minuta nakon njih kretali su Laser radiali koji su također odjedili 6 jedrenja. Tu se na vrhu usidrila Tina Mihelić, a prati je klupski kolega iz JK Labud, Dominik Perković.

I na kraju nam je ostala najbrojnija flota. To su Laseri 4.7 koji imaju iza sebe 4 završena plova. Riječ je o čistoj juniorskoj klasi u kojoj društvo na prva tri mjesta ima jednak broj bodova! Skupinu predvodi Sven Stevanović iz JK Rovinj, drugi je Antonio Milevoj iz JK Kvarner, a na trećem mjestu je mađar Zoltan Veisse.

Vrlo zanimljivo će biti sutra pratiti rasplet ovih zapletenih bodovnih odnosa. Po prognozi također se očekuje vjetrovit dan, pa ne sumnjamao da će na moru biti vrlo zanimljivo i napeto.


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS