Kako je već bilo najvaljeno JK Primošten je proteklog blagdanskog vikenda organizirao jedriličarsku regatu.U subotu su se jedrila kvalifikacijska jedrenja u formatu triple race (po 3 ista broda u grupi). Vjetar je oscilirao u jačini i smjeru što je malo otežavalo posao organizatoru prilikom postavljanja regatnog polja.

Ipak do 17 sati su se odjedrili svi planirani plovovi za taj dan.
U nedjeljno finale su se plasirali:
Krešmir Đakulović iz Yacht cluba Host iz Visa i  Danijel Kraljev iz Jedriličarskog kluba Primošten.
Posada Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika sa kormilarom Lukom Piasevolijem i posada Jedriličarskog kluba Uskok iz Zadra sa kormilarom Tomislavom Gomerčićem su se borili za preostalo treće mjesto koje vodi u finale jer su u kvalifikacijskim jedrenjima imali isti broj bodova. U finale se plasirala posada JK Val.
U završnim finalnim plovovima Krešimir Đakulović je imao sve 3 pobjede tako da je osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto je pripalo Luki Piasevoliju , a treće domaćoj primoštenskoj posadi sa kormilarom Danijelom Kraljevim.
Inače pobjednik ove regate Đakulović je ujedno i pobjednik ovogodišnje Uskršnje regate koja se jedrila na Hvaru. U njegovoj posadi je bilo i bivših olimpijaca što govori da nam na regate stižu najeminentnija jedriličarska imena u Hrvatskoj.
Posade su pohvalile organizaciju i uvjete za regatu koje nudi naš akvatorij te su imali prilike uživati u našem blagdanu povodom kojeg se i jedri ova regata Gospi od Loreta u čast.
Dodjela nagrada je bila upriličena na Rudini te su svi sudionici obećali doći dogodine u Primošten.

Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS